Veggie + Protein - Penne met gekruide gehaktballetjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + Protein - Penne met gekruide gehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne met gekruide gehaktballetjes als extra

in aubergine-roomsaus met semi-gedroogde tomaten en basilicum

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekte was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

0.99 tl

Paprikapoeder

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

30 gram

Rucola

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

½ el

Bloem

½ el

Zwarte balsamicoazijn

60 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2381 kJ
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten17.9 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.6 g
Eiwitten6.9 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.
Aubergine bakken
2
  • Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 gram penne per persoon en gebruik de helft van de pecorino. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.

Saus maken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet gaar te zijn
  • Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg de paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de groentebouillon.
  • Voeg de slagroom en de gehaktballetjes toe en kook, afgedekt, 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.
  • Roer de penne, de aubergine, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van het basilicum door de saus met de gehaktballetjes.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep de pasta over de rucola.
  • Garneer met de overige Italiaanse kaas en het overige basilicum.