Veggie + Protein - Platbroodpizza met gehakt als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + Protein - Platbroodpizza met gehakt als extra

Veggie + Protein - Platbroodpizza met gehakt als extra

met champignons, mozzarella en rucola

Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

165 gram

Champignons

2 stuk(s)

Libanees platbrood

50 gram

Pesto genovese

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2603 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten9.6 g
waarvan suikers1.5 g
Vezels5.3 g
Eiwitten35.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.
Bakken en beleggen
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak het gehakt met Italiaanse kruiden in 2 minuten los.
  • Voeg de champignons en de rode ui toe en bak nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. 
  • Verdeel het gehakt, de champignons en rode ui over de platbroden en scheur de mozzarella erboven klein. 
Rucola aanmaken
3
  • Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. 
  • Meng de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de platbroodpizza's over de borden.
  • Garneer met de rucola.
  • Besprenkel naar smaak met de truffelolie.