Veggie + protein - Ravioli met biefstukpuntjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Ravioli met biefstukpuntjes als extra

Veggie + protein - Ravioli met biefstukpuntjes als extra

met sperziebonen, peultjes en oude kaas

Verse ravioli van de pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid - met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van bloemkool en beurre noisette.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Sperziebonen

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

120 gram

Biefstukpuntjes

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Tarwe)

50 gram

Peultjes

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Citroen

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)691 kcal
Energie (kJ)2893 kJ
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten59.6 g
waarvan suikers9 g
Vezels10.1 g
Eiwitten20.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
  • Meng in een kom per persoon: 1/4 zakje Italiaanse kruiden, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium houdt je bloeddruk gezond en ijzer en foliumzuur geven je een energiek gevoel.

Koken
2
  • Kook de sperziebonen 7 – 8 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 2 minuten de ravioli en de peultjes toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de citroen uit
Bakken
3
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuut. Voeg de biefstukpuntjes met kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ravioli, peultjes en sperziebonen toe en schep om. Bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Tip: Wist je dat 1/3 van de ravioli uit bloemkool bestaat? Lekker en voedzaam dus!

Serveren
4
  • Blus de ravioli af met 1 el citroensap per persoon.
  • Verdeel de ravioli met sperziebonen, peultjes en biefstukpuntjes over de borden.
  • Garneer met de oude kaas en pompoenpitten.