Veggie + protein - Ravioli met roodbaarsfilet als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Ravioli met roodbaarsfilet als extra

Veggie + protein - Ravioli met roodbaarsfilet als extra

met sperziebonen, peultjes en belegen kaas

Beurre noisette is een bereiding van boter die een nootachtige kleur en smaak oplevert. Proef jij het terug in deze verse ravioli van de Pastafabriek?

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Sperziebonen

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Tarwe)

50 gram

Peultjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Roodbaarsfilet

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 ml

Basilicumcrème

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3004 kJ
Energie (kcal)718 kcal
Vetten43.5 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten56.9 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels9.3 g
Eiwitten21 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Keukenpapier
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
  • Verwijder de steelaanzet van de peultjes. Zit er een draadje aan de zijkant? Verwijder deze door het draadje voorzichtig van de peul af te trekken.


Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium houdt je bloeddruk gezond en ijzer en foliumzuur geven je een energiek gevoel.

Koken en snijden
2
  • Kook de sperziebonen en peultjes 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli toe. Giet af en spoel voorzichtig af onder koud water. Laat uitstomen zonder deksel.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.
  • Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met peper en zout.

Tip: Wist je dat 1/3 van de ravioli uit bloemkool bestaat? Lekker en gezond dus!

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Fruit de knoflook en sjalot 3 minuten op middelmatig vuur.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 4 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 2 minuten op de andere zijde.

Tip: wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren, en fosfor voor sterke botten en tanden.

Serveren
4
  • Voeg de ravioli, peultjes, sperziebonen en basilicumcrème toe aan de knoflook en sjalot en schep goed om. Verhit nog 1 - 2 minuten.
  • Blus de ravioli af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon.
  • Verdeel de ravioli en groenten over de borden en leg er de roodbaarsfilet bovenop.
  • Garneer met de belegen kaas en pompoenpitten.