Veggie + protein - Ravioli met roodbaarsfilet als extra
Veggie + protein - Ravioli met roodbaarsfilet als extra

Veggie + protein - Ravioli met roodbaarsfilet als extra

met sperziebonen, peultjes en belegen kaas

Beurre noisette is een bereiding van boter die een nootachtige kleur en smaak oplevert. Proef jij het terug in deze verse ravioli van de Pastafabriek?

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Milk
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Green beans

140 g

Ravioli with cauliflower & beurre noisette

(Contains Milk, Egg, Wheat)

50 g

Mangetout

1 piece

Garlic

1 piece

Shallot

1 piece

Red snapper

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

15 milliliters

Basil crème

15 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)3004 kJ
Calories718 kcal
Fat43.5 g
Saturated Fat24.7 g
Carbohydrate56.9 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein21 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
  • Verwijder de steelaanzet van de peultjes. Zit er een draadje aan de zijkant? Verwijder deze door het draadje voorzichtig van de peul af te trekken.


Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium houdt je bloeddruk gezond en ijzer en foliumzuur geven je een energiek gevoel.

Koken en snijden
2
  • Kook de sperziebonen en peultjes 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli toe. Giet af en spoel voorzichtig af onder koud water. Laat uitstomen zonder deksel.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.
  • Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met peper en zout.

Tip: Wist je dat 1/3 van de ravioli uit bloemkool bestaat? Lekker en gezond dus!

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Fruit de knoflook en sjalot 3 minuten op middelmatig vuur.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 4 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 2 minuten op de andere zijde.

Tip: wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren, en fosfor voor sterke botten en tanden.

Serveren
4
  • Voeg de ravioli, peultjes, sperziebonen en basilicumcrème toe aan de knoflook en sjalot en schep goed om. Verhit nog 1 - 2 minuten.
  • Blus de ravioli af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon.
  • Verdeel de ravioli en groenten over de borden en leg er de roodbaarsfilet bovenop.
  • Garneer met de belegen kaas en pompoenpitten.