Veggie + protein - Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Veggie + protein - Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit citroen en tijm.

Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

1 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

¼ stuk(s)

Rode peper

0.56 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1695 kJ
Energie (kcal)405 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten9.9 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels7.7 g
Eiwitten11.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Groenten bereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij, de helft van de olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn.

Risotto bereiden
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie TIP). Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe.

Tip: Vervang naar wens een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.

Varkensworst bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Risotto afmaken
4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de rijstkorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie TIP).

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen, is sterk afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Op smaak brengen
5

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van het basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte pecorino en peper en zout naar smaak toe en laat, afgedekt, 2 minuten staan.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rode peper en de overige pecorino. Garneer met het overige basilicum. Serveer met de varkensworst.