Veggie + protein - Tortilla's met kogelbiefstuk als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Tortilla's met kogelbiefstuk als extra

Veggie + protein - Tortilla's met kogelbiefstuk als extra

met kikkererwten, feta en tomaat-komkommersalade

Labne is een verse kaas, gemaakt van uitgelekte yoghurt. Zijn naam heeft hij te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

1 blik(ken)

Kikkererwten

0.99 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

3 stuk(s)

Bruine tortilla

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Labne

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)325 kcal
Energie (kJ)1358 kJ
Vetten21.8 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten15.6 g
waarvan suikers3.1 g
Vezels8 g
Eiwitten12.4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Sieve
Keukenpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de biefstuk uit de koelkast.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom.
Kikkererwten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden (zie TIP).
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout.
  • Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 2 – 4 minuten per kant goudbruin. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Let op! De kikkererwten kunnen tijdens het bakken uit de pan springen, dus dek de pan eventueel af met een deksel.

Smaakmakers klaarmaken
3
  • Verpak de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof.
  • Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.
  • Meng de kikkererwten in de grote kom met de cherrytomaten en de komkommer.
Serveren
4
  • Serveer de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.
  • Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken en verdeel samen met de kikkererwtensalade over de tortilla's.
  • Garneer naar smaak met de toppings.