Veggie + protein - Tortilla's met kogelbiefstuk als extra
Veggie + protein - Tortilla's met kogelbiefstuk als extra

Veggie + protein - Tortilla's met kogelbiefstuk als extra

met kikkererwten, feta en tomaat-komkommersalade

Labne is een verse kaas, gemaakt van uitgelekte yoghurt. Zijn naam heeft hij te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Rump steak

1 can

Chickpeas

0.99 teaspoon

Ground paprika

½ piece

[Persian] cucumber

100 g

Multi-coloured cherry tomatoes

3 piece

Wholewheat tortilla

50 g

Feta

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

40 g

Labneh

20 g

Mango chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories325 kcal
Energy (kJ)1358 kJ
Fat21.8 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate15.6 g
Sugar3.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein12.4 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Sieve
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de biefstuk uit de koelkast.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom.
Kikkererwten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden (zie TIP).
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout.
  • Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 2 – 4 minuten per kant goudbruin. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Let op! De kikkererwten kunnen tijdens het bakken uit de pan springen, dus dek de pan eventueel af met een deksel.

Smaakmakers klaarmaken
3
  • Verpak de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof.
  • Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.
  • Meng de kikkererwten in de grote kom met de cherrytomaten en de komkommer.
Serveren
4
  • Serveer de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.
  • Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken en verdeel samen met de kikkererwtensalade over de tortilla's.
  • Garneer naar smaak met de toppings.