Veggie + protein - Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra

Veggie + protein - Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra

met broccolini en pecorino

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Roodbaarsfilet

90 gram

Volkoren penne

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse citroenmelisse

20 gram

Roomkaas

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)350 kcal
Energie (kJ)1465 kJ
Vetten31.1 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten7.5 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels6.4 g
Eiwitten6.5 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Vergiet
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng voor de pasta ruim water met een snuf zout aan de kook, in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de gehele broccolini in hapklare stukken.
  • Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met peper en zout.
  • Pluk de blaadjes van de takjes citroenmelisse en snijd ze fijn.
Koken
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Kook de broccolini 4 - 6 minuten mee, afhankelijk van hoe gaar jij je groente graag eet.
  • Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
Bakken
3
  • Verhit, wanneer de pasta en broccolini nog ongeveer 5 minuten moeten koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten aan. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 3 – 4 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Mengen
4
  • Voeg de penne en broccolini toe aan de hapjespan.
  • Doe ook de roomkaas, de helft van de citroenmelisse, de helft van de geraspte pecorino en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 3 el kookvocht bij de pasta.
  • Meng het geheel goed door. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als je graag een wat nattere saus hebt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden, leg de gebakken roodbaarsfilet erop met de velkant naar boven, en garneer met de pecorino en citroenmelisse.