Venkelsoep met zalmsnippers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Venkelsoep met zalmsnippers

Venkelsoep met zalmsnippers

met bosui, zure room en limoen

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Prei

250 gram

Vastkokende aardappelen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Warmgerookte zalm

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

450 ml

Visbouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2584 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers15 g
Vezels16 g
Eiwitten29 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Snijd de prei in ringen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Soep maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Bak de ui, knoflook en het witte deel van de bosui in 3 - 4 minuten glazig. Voeg de prei en de venkel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon en de visbouillon. Breng, afgedekt, aan de kook en kook 8 - 10 minuten.

Aardappelen koken
3

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Voeg de aardappelen toe aan de soeppan en kook nog 10 minuten, afgedekt, mee. Verlaag daarna het vuur, kook nog 5 minuten zachtjes zonder deksel. Voeg de zure room toe en roer goed door en verwarm nog 1 minuut.

Snijden
4

Snijd de limoen in partjes.

Smaak toevoegen
5

Breng de soep op smaak met peper en zout. Knijp per persoon een partje limoen boven de soep uit en roer de helft van de zalmsnippers door de soep.

Serveren
6

Verdeel de venkelsoep over de borden en garneer met de overige zalmsnippers en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de overige partjes limoen en voeg naar smaak meer limoensap toe.