.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Bosui
½ stuk(s)
Prei
250 gram
Vastkokende aardappelen
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Warmgerookte zalm
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Limoen
450 ml
Visbouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de visbouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Snijd de prei in ringen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Bak de ui, knoflook en het witte deel van de bosui in 3 - 4 minuten glazig. Voeg de prei en de venkel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon en de visbouillon. Breng, afgedekt, aan de kook en kook 8 - 10 minuten.
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Voeg de aardappelen toe aan de soeppan en kook nog 10 minuten, afgedekt, mee. Verlaag daarna het vuur, kook nog 5 minuten zachtjes zonder deksel. Voeg de zure room toe en roer goed door en verwarm nog 1 minuut.
Snijd de limoen in partjes.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Knijp per persoon een partje limoen boven de soep uit en roer de helft van de zalmsnippers door de soep.
Verdeel de venkelsoep over de borden en garneer met de overige zalmsnippers en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de overige partjes limoen en voeg naar smaak meer limoensap toe.