Venkelsoep met zalmsnippers
Venkelsoep met zalmsnippers

Venkelsoep met zalmsnippers

met bosui, zure room en limoen

.

Allergens:
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Venkel

1 unit

Bosui

½ unit

Prei

250 g

Vastkokende aardappelen

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

80 g

Warmgerookte zalm

(Contains Fish)

½ unit

Limoen

Not included in your delivery

450 milliliters

Visbouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2584 kJ
Calories618 kcal
Fat22 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate67 g
Sugar15 g
Dietary Fiber16 g
Protein29 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Pan with Lid
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Snijd de prei in ringen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Soep maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Bak de ui, knoflook en het witte deel van de bosui in 3 - 4 minuten glazig. Voeg de prei en de venkel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon en de visbouillon. Breng, afgedekt, aan de kook en kook 8 - 10 minuten.

Aardappelen koken
3

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Voeg de aardappelen toe aan de soeppan en kook nog 10 minuten, afgedekt, mee. Verlaag daarna het vuur, kook nog 5 minuten zachtjes zonder deksel. Voeg de zure room toe en roer goed door en verwarm nog 1 minuut.

Snijden
4

Snijd de limoen in partjes.

Smaak toevoegen
5

Breng de soep op smaak met peper en zout. Knijp per persoon een partje limoen boven de soep uit en roer de helft van de zalmsnippers door de soep.

Serveren
6

Verdeel de venkelsoep over de borden en garneer met de overige zalmsnippers en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de overige partjes limoen en voeg naar smaak meer limoensap toe.