Venkelsoep met zalmsnippers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Venkelsoep met zalmsnippers

Venkelsoep met zalmsnippers

met bosui, zure room en limoen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Venkel

0.17 bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Prei

250 gram

Aardappelen

25 gram

Biologische zure room

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Witte balsamicoazijn

450 ml

Zoutarme visbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2086 kJ
Energie (kcal)499 kcal
Vetten11.7 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels14.6 g
Eiwitten13.3 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Snijd de prei in ringen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Vervang dan 150 ml bouillon per persoon door 150 ml kokend water en gebruik de helft van de gerookte zalm. De overige zalm is lekker op een boterham of in een salade de volgende dag.

Soep maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Bak de ui, knoflook en het witte deel van de bosui in 3 - 4 minuten glazig. Voeg de prei en de venkel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon en de visbouillon. Breng, afgedekt, aan de kook en kook 8 - 10 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 400 g groente per persoon. Samen met de aardappelen bevat deze maaltijd meer vitamine C dan de ADH en 50% van de ADH vezels, te danken aan de venkel en aardappelen.

Aardappelen koken
3

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Voeg de aardappelen toe aan de soeppan en kook nog 10 minuten, afgedekt, mee. Verlaag daarna het vuur, kook nog 5 minuten zachtjes zonder deksel. Voeg de zure room toe en roer goed door en verwarm nog 1 minuut.

Snijden
4

Snijd de limoen in partjes.

Smaak toevoegen
5

Breng de soep op smaak met peper en zout (zie TIP 1). Knijp per persoon een partje limoen boven de soep uit en roer de helft van de zalmsnippers door de soep (zie TIP 2).

Tip: 1) Als je liever een gebonden soep hebt, pureer hem dan kort met een staafmixer voor je de zalm toevoegt. 2) De zalm kan de smaak wat overheersen, je kunt hem eventueel ook later alleen als topping toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de venkelsoep over de borden en garneer met de overige zalmsnippers en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de overige partjes limoen en voeg naar smaak meer limoensap toe.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Gerookte zalm zit er vol mee!