Venkelsoep met zalmsnippers
Venkelsoep met zalmsnippers

Venkelsoep met zalmsnippers

met bosui, zure room en limoen

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Fennel

0.17 bunch

Scallions

½ piece

Leek

250 g

Potatoes

25 g

Organic sour cream

80 g

Hot smoked salmon flakes

½ piece

Lime

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

White balsamic vinegar

450 milliliters

Low sodium fish stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2086 kJ
Calories499 kcal
Fat11.7 g
Saturated Fat6.4 g
Carbohydrate78.5 g
Sugar10.5 g
Dietary Fiber14.6 g
Protein13.3 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Pan with Lid
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Snijd de prei in ringen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Vervang dan 150 ml bouillon per persoon door 150 ml kokend water en gebruik de helft van de gerookte zalm. De overige zalm is lekker op een boterham of in een salade de volgende dag.

Soep maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Bak de ui, knoflook en het witte deel van de bosui in 3 - 4 minuten glazig. Voeg de prei en de venkel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon en de visbouillon. Breng, afgedekt, aan de kook en kook 8 - 10 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 400 g groente per persoon. Samen met de aardappelen bevat deze maaltijd meer vitamine C dan de ADH en 50% van de ADH vezels, te danken aan de venkel en aardappelen.

Aardappelen koken
3

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Voeg de aardappelen toe aan de soeppan en kook nog 10 minuten, afgedekt, mee. Verlaag daarna het vuur, kook nog 5 minuten zachtjes zonder deksel. Voeg de zure room toe en roer goed door en verwarm nog 1 minuut.

Snijden
4

Snijd de limoen in partjes.

Smaak toevoegen
5

Breng de soep op smaak met peper en zout (zie TIP 1). Knijp per persoon een partje limoen boven de soep uit en roer de helft van de zalmsnippers door de soep (zie TIP 2).

Tip: 1) Als je liever een gebonden soep hebt, pureer hem dan kort met een staafmixer voor je de zalm toevoegt. 2) De zalm kan de smaak wat overheersen, je kunt hem eventueel ook later alleen als topping toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de venkelsoep over de borden en garneer met de overige zalmsnippers en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de overige partjes limoen en voeg naar smaak meer limoensap toe.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Gerookte zalm zit er vol mee!