Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven

Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven

Deze spaghetti is een echte klassieker met een twist. Verrassend door de zachte saus en de smaakvolle olijven in oregano-olie. De spinazie-tomatensaus maak je zelf en serveer je over de volkoren spaghetti. Deze garneer je met olijven die je kort bakt met verse oregano, wat zorgt voor een heerlijke geur in de keuken. Maak het gerecht af met de Parmigiano Reggiano.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Leccino olijven

3 takje(s)

Verse oregano

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

200 ml

Passata

100 gram

Babyspinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)643 kcal
Energie (kJ)2690 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Instructies

Snijd de oregano fijn.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de rode ui en ontpit de olijven. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat vervolgens zonder deksel uitstomen.

Doe de tomatenpassata en baby spinazie in een pan.
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpassata en baby spinazie toe, zet het vuur middelhoog en laat al roerende in 3 - 4 minuten slinken. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Schenk de saus over in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Schenk de saus terug in de wok of hapjespan en houd warm op laag vuur.

Bak de olijven en oregano.
5

Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de olijven, inclusief de olie, samen met de oregano 2 minuten. Voeg eventueel nog extra olijfolie toe om aanbranden te voorkomen.

Garneer met Parmigiano Reggiano.
6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover. Garneer met de Parmigiano Reggiano, oregano-olijven en eventueel wat van de olie naar smaak.