Verse conchiglie met tonijn en pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse conchiglie met tonijn en pesto

Verse conchiglie met tonijn en pesto

met frisse courgettesalade

Wist je dat elke pastasoort bij een bepaalde saus past? De verse conchiglie in dit recept leent zich perfect voor dikke sauzen – elk schelpje vult zich met een beetje tonijn-pestosaus. Je bent misschien gewend om courgette te bakken, maar het is rauw ook hartstikke lekker. Vandaag maak je er een frisse, knapperige salade van.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis
Gluten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

⅓ stuk(s)

Rode peper

15 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 stuk(s)

Cherrytomaten

½ stuk(s)

Courgette

80 gram

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

125 gram

Verse conchiglie

(Bevat Gluten)

20 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Rasp
Dunschiller
Pan met deksel
Kleine kom
Zeef
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper zeer fijn. Rasp de parmigiano reggiano. Halveer de cherrytomaten. Schaaf met een dunschiller lange linten van de courgette.

Tonijn uitlekken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en vang de olie op in een kleine kom. Haal met een vork de tonijn wat uit elkaar, zodat je hem straks makkelijk kunt mengen.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Voeg de courgettelinten, rode peper en munt toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Conchiglie koken
4

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 4 – 5 minuten gaar. Giet daarna af, doe de conchiglie terug in de pan en meng met 1/2 el van de opgevangen olie van de tonijn.

Pasta mengen
5

Meng de tonijn, pesto en cherrytomaten met de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de conchiglie over de borden en serveer de courgettesalade ernaast. Garneer de conchiglie met de parmigiano reggiano.