Met de rijke smaken van dit gerecht waan je je zo in een restaurant. We hebben je het meeste werk uit handen genomen door de kip alvast te konfijten. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, waardoor het lekker mals is. De avocado kleurt niet alleen leuk bij de groene pesto en peultjes, hij zit ook nog eens vol goede vetten. Deze beschermen je tegen hart- en vaatziekten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gekonfijte kippendij
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Avocado
100 gram
Peultjes
30 gram
Rucola en veldsla
125 gram
Verse pappardelle
(Bevat Eieren, Gluten)
25 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
¼ tl
Honing
1.25 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
¼ tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.
Snijd de verse dille zeer fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.
Klop in een kleine kom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de mosterd en de honing met peper en zout tot een vinaigrette. Meng er het grootste deel van de dille door. Meng in een saladekom de rucola en veldsla met het grootste deel van de vinaigrette.
Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6-8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de peultjes met een snufje zout 5-6 minuten.
Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de groene pesto, de witte balsamicoazijn, een flinke scheut van het kookvocht en de pappardelle toe aan de hapjespan met peultjes. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.
Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de dille. Verdeel de salade over kleine bordjes en leg de plakken avocado erop. Besprenkel de avocado met de overige vinaigrette.