Verse pappardelle met gekonfijte kip
Verse pappardelle met gekonfijte kip

Verse pappardelle met gekonfijte kip

met peultjes, avocado en dillevinaigrette

Met de rijke smaken van dit gerecht waan je je zo in een restaurant. We hebben je het meeste werk uit handen genomen door de kip alvast te konfijten. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, waardoor het lekker mals is. De avocado kleurt niet alleen leuk bij de groene pesto en peultjes, hij zit ook nog eens vol goede vetten. Deze beschermen je tegen hart- en vaatziekten.

Allergens:
Egg
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Gekonfijte kippendij

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

½ unit

Avocado

100 g

Peultjes

30 g

Rucola en veldsla

125 g

Verse pappardelle

(Contains Egg, Gluten)

25 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

¼ teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

¼ teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4824 kJ
Calories1153 kcal
Fat69 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate82 g
Sugar4.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein45 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Kippendij bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

Snijden
2

Snijd de verse dille zeer fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.

Dressing maken
3

Klop in een kleine kom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de mosterd en de honing met peper en zout tot een vinaigrette. Meng er het grootste deel van de dille door. Meng in een saladekom de rucola en veldsla met het grootste deel van de vinaigrette.

Peultjes bakken
4

Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6-8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de peultjes met een snufje zout 5-6 minuten.

Mengen
5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de groene pesto, de witte balsamicoazijn, een flinke scheut van het kookvocht en de pappardelle toe aan de hapjespan met peultjes. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de dille. Verdeel de salade over kleine bordjes en leg de plakken avocado erop. Besprenkel de avocado met de overige vinaigrette.