Verse pappardelle met spek en venkel-geitenkaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met spek en venkel-geitenkaassaus

Verse pappardelle met spek en venkel-geitenkaassaus

met peultjes, salade en amandelschaafsel

De verse pappardelle wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek, met speciaal gemalen meel uit Italië en Nederlandse vrije-uitloopeieren.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

10 gram

Amandelschaafsel

4 plak(ken)

Ontbijtspek

125 gram

Verse pappardelle

50 gram

Peultjes

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1053 kcal
Energie (kJ)4407 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.6 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Pan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.

Salade maken
3

Breng in een pan met deksel ruim water met een flinke snuf zout aan de kook voor de verse pappardelle en de peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor serveren met de slamix.

Toppings bereiden
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Verhit daarna opnieuw dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.

Pappardelle koken
5

Trek de verse pappardelle voorzichtig los van elkaar en kook samen met de peultjes in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle en de peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel eroverheen. Garneer met het ontbijtspek en het amandelschaafsel. Serveer de salade erbij.