Verse pappardelle met spek en venkel-geitenkaassaus
Verse pappardelle met spek en venkel-geitenkaassaus

Verse pappardelle met spek en venkel-geitenkaassaus

met peultjes, salade en amandelschaafsel

De verse pappardelle wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek, met speciaal gemalen meel uit Italië en Nederlandse vrije-uitloopeieren.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Fennel

40 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

10 g

Shaved almonds

4 slice

Bacon

125 g

Fresh pappardelle

50 g

Mangetout

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

50 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories1053 kcal
Energy (kJ)4407 kJ
Fat57 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate95 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein34 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Pan with Lid
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.

Salade maken
3

Breng in een pan met deksel ruim water met een flinke snuf zout aan de kook voor de verse pappardelle en de peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor serveren met de slamix.

Toppings bereiden
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Verhit daarna opnieuw dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.

Pappardelle koken
5

Trek de verse pappardelle voorzichtig los van elkaar en kook samen met de peultjes in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle en de peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel eroverheen. Garneer met het ontbijtspek en het amandelschaafsel. Serveer de salade erbij.