De verse pappardelle wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek, met speciaal gemalen meel uit Italië en Nederlandse vrije-uitloopeieren.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Fennel
40 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée
10 g
Shaved almonds
4 slice
Bacon
125 g
Fresh pappardelle
50 g
Mangetout
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
50 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Mustard
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.
Breng in een pan met deksel ruim water met een flinke snuf zout aan de kook voor de verse pappardelle en de peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor serveren met de slamix.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Verhit daarna opnieuw dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.
Trek de verse pappardelle voorzichtig los van elkaar en kook samen met de peultjes in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.
Verdeel de pappardelle en de peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel eroverheen. Garneer met het ontbijtspek en het amandelschaafsel. Serveer de salade erbij.