Verse ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette

Verse ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette

met sperziebonen, peultjes en oude kaas

.

Labels:
Veggie
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Sperziebonen

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

50 gram

Peultjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Pompoenpitten

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)639 kcal
Energie (kJ)2671 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6 g
Vezels9.8 g
Eiwitten20 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium houdt je bloeddruk gezond en ijzer en foliumzuur geven je een energiek gevoel.

Koken en snijden
2

• Kook de sperziebonen 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli en de peultjes toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de citroen uit.

Tip: Wist je dat 1/3 van de ravioli uit bloemkool bestaat?

Bakken
3

• Verhit de roomboter in een hapjespan of een grote koekenpan. Fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. • Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. • Voeg de ravioli, peultjes en sperziebonen toe aan de knoflook en sjalot en schep goed om. Bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Pompoenpitten zijn van alle noten en pitten het rijkst aan magnesium en fosfor. Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren en fosfor voor sterke botten en tanden.

Serveren
4

• Blus de ravioli af met 1 el citroensap per persoon. • Verdeel de ravioli met sperziebonen en peultjes over de borden en garneer met de oude kaas en pompoenpitten.