Verse ravioli gevuld met spinazie en ricotta met gehakt-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse ravioli gevuld met spinazie en ricotta met gehakt-tomatensaus

Verse ravioli gevuld met spinazie en ricotta met gehakt-tomatensaus

Met gehakt van het Hollands Weiderund

De biologische tarwe die voor de verse pasta is gebruikt komt uit de streek Apulië in Italië. Het voordeel van verse pasta is dat je het maar heel kort hoeft te koken. Lekker gemakkelijk! De toevoeging van basilicum zorgt ervoor dat jij je even in Italië waant!

Labels:
Eiwitrijk
Kindvriendelijk
Allergenen :
Selderij
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

2 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

100 gram

Rundergehakt

⅓ stuk(s)

Tomatenpuree

1 tl

Paprikapoeder

125 gram

Verse ravioli met spinazie en ricotta

(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2757 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Deksel
Pan
Bord

Instructies

Snijd de pruimtomaat klein
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat klein. Hak of snijd de basilicum fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en rul 4 - 5 minuten op middelmatig vuur.

3

Kook ondertussen 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de ravioli.

Voeg de balsamicoazijn toe
4

Voeg de tomaat, tomatenpuree en paprikapoeder toe aan de wok of hapjespan en roerbak 5 minuten. Voeg na 4 minuten de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de ravioli
5

Kook ondertussen de ravioli, afgedekt, 2 - 3 minuten (zie tip).

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de ravioli en de saus over de borden. Garneer met de basilicum en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.