Deze verse ravioli wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van ricotta en schorseneren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Venkel
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
10 gram
Amandelschaafsel
4 plak(ken)
Ontbijtspek
140 gram
Ravioli gevuld met schorseneren
50 gram
Peultjes
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
[Plantaardige] roomboter
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon voor de verse ravioli en de peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor serveren met de slamix.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Haal het amandelschaafsel uit de pan en houd apart. Verhit daarna opnieuw dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.
Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de venkel in de pan van de ravioli en verhit nog 2 - 3 minuten.
Verdeel de ravioli en de peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel eroverheen. Garneer met het amandelschaafsel en verkruimel het ontbijtspek eroverheen. Serveer de salade erbij.