Deze verse ravioli wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van ricotta en schorseneren.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Fennel
40 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée
10 g
Shaved almonds
4 slice
Bacon
140 g
Black salsify ravioli
50 g
Mangetout
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
50 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon voor de verse ravioli en de peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor serveren met de slamix.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Haal het amandelschaafsel uit de pan en houd apart. Verhit daarna opnieuw dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.
Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de venkel in de pan van de ravioli en verhit nog 2 - 3 minuten.
Verdeel de ravioli en de peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel eroverheen. Garneer met het amandelschaafsel en verkruimel het ontbijtspek eroverheen. Serveer de salade erbij.