Verse spaghetti aglio e olio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse spaghetti aglio e olio

Verse spaghetti aglio e olio

met broccolini en cherrytomaat

Spaghetti Aglio e Olio is een gerecht oorspronkelijk uit Napels en kent verschillende varianten - met knoflook altijd als belangrijkste smaakmaker.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

6 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Broccolini

125 gram

Verse spaghetti

125 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Verse krulpeterselie

4 ml

Olijfolie met citroen

25 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)858 kcal
Energie (kJ)3591 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.6 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met 1 tl zout per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de pasta en de broccolini. Snipper de ui. Snijd de knoflook in de breedte in dunne schijfjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn. Verwijder 1 cm van de harde onderkant van de broccolini en halveer de broccolini.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op laag vuur. Fruit de knoflook en rode peper 8 minuten, of tot de knoflook licht begint te kleuren. Voeg de ui toe en fruit in 1 - 2 minuten goudbruin. Voeg de verse spaghetti en broccolini toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let op: de knoflook brandt makkelijk aan! Blijf erbij en bak de knoflook niet te donker; daar wordt hij bitter van.

Pasta mengen
3

Halveer de rode cherrytomaten. Hak de krulpeterselie grof. Voeg de cherrytomaten toe aan de hapjespan met de ui, rode peper en knoflook. Bak nog 2 minuten mee. Voeg de broccolini, spaghetti en per persoon: 1/2 el kookvocht en 11/2 el extra vierge olijfolie toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 1 minuut.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Serveren
4

Verdeel de pasta aglio e olio over de borden. Garneer met de olijfolie met citroen, parmigiano reggiano en de krulpeterselie.