Verse spaghetti aglio e olio
Verse spaghetti aglio e olio

Verse spaghetti aglio e olio

met broccolini en cherrytomaat

Spaghetti Aglio e Olio is een gerecht oorspronkelijk uit Napels en kent verschillende varianten - met knoflook altijd als belangrijkste smaakmaker.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

6 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Broccolini

125 g

Fresh spaghetti

125 g

Red cherry tomatoes

2.5 g

Fresh curly parsley

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

25 g

Grated Parmigiano Reggiano

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories858 kcal
Energy (kJ)3591 kJ
Fat45 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate81 g
Sugar9 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein27 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met 1 tl zout per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de pasta en de broccolini. Snipper de ui. Snijd de knoflook in de breedte in dunne schijfjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn. Verwijder 1 cm van de harde onderkant van de broccolini en halveer de broccolini.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op laag vuur. Fruit de knoflook en rode peper 8 minuten, of tot de knoflook licht begint te kleuren. Voeg de ui toe en fruit in 1 - 2 minuten goudbruin. Voeg de verse spaghetti en broccolini toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let op: de knoflook brandt makkelijk aan! Blijf erbij en bak de knoflook niet te donker; daar wordt hij bitter van.

Pasta mengen
3

Halveer de rode cherrytomaten. Hak de krulpeterselie grof. Voeg de cherrytomaten toe aan de hapjespan met de ui, rode peper en knoflook. Bak nog 2 minuten mee. Voeg de broccolini, spaghetti en per persoon: 1/2 el kookvocht en 11/2 el extra vierge olijfolie toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 1 minuut.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Serveren
4

Verdeel de pasta aglio e olio over de borden. Garneer met de olijfolie met citroen, parmigiano reggiano en de krulpeterselie.