Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met pecorino en vers basilicum

Je kent mascarpone misschien alleen van het dessert tiramisu. In dit gerecht wordt het gebruikt om een heerlijk romige tomatensaus te maken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Verse spaghetti

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)842 kcal
Energie (kJ)3523 kJ
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten84.8 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels6.9 g
Eiwitten41.7 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse pasta (zie Tip).
  • Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui, knoflook en wortel 1 - 2 minuten.

Tip: Kook het water eerst in de waterkoker om tijd te besparen.

Koken
2
  • Voeg het kipgehakt toe aan de hapjespan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
  • Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de verse pasta 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet de pasta af en laat zonder deksel uitstomen.
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen het basilicum grof.
  • Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen.
  • Voeg de verse pasta toe aan de saus.
  • Meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en de pecorino.