Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met pecorino en vers basilicum

Je kent mascarpone misschien alleen van het dessert tiramisu. In dit gerecht wordt het gebruikt om een heerlijk romige tomatensaus te maken.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Fresh spaghetti

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil

1 piece

Garlic

¼ pack

Chopped tomatoes

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories842 kcal
Energy (kJ)3523 kJ
Fat36.3 g
Saturated Fat16.3 g
Carbohydrate84.8 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein41.7 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse pasta (zie Tip).
  • Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui, knoflook en wortel 1 - 2 minuten.

Tip: Kook het water eerst in de waterkoker om tijd te besparen.

Koken
2
  • Voeg het kipgehakt toe aan de hapjespan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
  • Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de verse pasta 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet de pasta af en laat zonder deksel uitstomen.
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen het basilicum grof.
  • Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen.
  • Voeg de verse pasta toe aan de saus.
  • Meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en de pecorino.