Verse pasta én zelfgemaakte pesto – moeten we nog meer zeggen? Als een échte Italiaanse chef zet jij vanavond een felgroen pastagerecht op tafel. Pesto maken is niet moeilijk – blijf goed proeven tijdens het bereiden, zodat hij precies de smaak krijgt die jij lekker vindt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Rode cherrytomaten
¼ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
125 gram
Verse tagliatelle
(Bevat Gluten, Eieren)
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¾ el
Olijfolie
1.5 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in 2 pannen ruim water aan de kook voor de verse tagliatelle en de spinazie. Halveer de rode cherrytomaten en pers de citroen uit.
Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met 3/4 el olijfolie per persoon en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en bak 12 - 15 minuten in de oven.
Pel de knoflook, maar laat hem verder heel. Kook de spinazie samen met de knoflook 3 - 4 minuten in de ene pan met deksel. Giet af en bewaar wat kookvocht. Rasp de parmigiano reggiano grof. Verwarm ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Kook de verse tagliatelle, afgedekt, 4 - 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Meng ondertussen in een hoge kom de spinazie, de knoflook, 3/4 van de geraspte parmigiano reggiano en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 11/2 el extra vierge olijfolie en 1 el kookvocht toe en pureer dan met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.
Verdeel de verse tagliatelle over de borden en schep de spinaziepesto erop. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met het overgebleven vocht van de cherrytomaten. Garneer met de overige parmigiano Reggiano.