Vietnamese springrolls met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vietnamese springrolls met garnalen

met Nước chấm-dressing

Allergenen :
Schaaldieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rijstpapier

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

10 gram

Verse koriander en munt

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Mango

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2559 kJ
Energie (kcal)612 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd2.5 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers36 g
Vezels8.7 g
Eiwitten23.5 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Kleine kom
Diep bord

Instructies

1
  • Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de helft van de gember, rode peper, knoflookmix en de garnalen toe en bak 2 - 3 minuten. Beng op smaak met peper en zout.

 

2
  • Meng in een kleine kom de overige knoflook, gember, rode pepermix met per persoon: 1 el suiker, 1 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl vissaus en 30 ml water. Meng goed.
3
  • Snijd ondertussen de komkommer in staafjes van ongeveer 5 cm lang. 
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

 

4
  • Serveer alle ingredienten in kommetjes op tafel. 
  • Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Wel de rijstvellen 1 voor 1 5 tot 10 seconden in het water. Leg daarna direct het vel op een plat bord om te beleggen.
  • Leg eerst de garnalen op het midden van het rijstvel. Leg daarop wat van de avocado, koolmix, mango, komkommerstaafjes en verse kruiden.
  • Vouw de onderkant over de vulling heen, vouw de zijkanten dicht en rol op. Serveer met de Nước chấm-dressing.