Vietnamese-style noodle bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese-style noodle bowl

Vietnamese-style noodle bowl

met Nước chấm, kippendij en frisse groenten

Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pittig.

Labels:
Extra groente
Koolhydraatarm
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Gezouten pinda's

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

75 gram

Brede rijstnoedels

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Wortel

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

25 gram

Taugé

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2801 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels5.5 g
Eiwitten33 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Kom
Rasp
Dunschiller of kaasschaaf

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Hak de pinda's grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pinda's tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Dressing maken
2

Snijd ondertussen de limoen in parten. Maak in een kom een dressing van per persoon: 10 ml vissaus, 1/2 el suiker, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1 el water en het sap van een partje limoen. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Voeg de gember, knoflook en de rode peper toe aan de dressing.

Kippendij bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde koekenpan als de pinda's op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Noedels koken
4

Kook de noedels, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water.

Tip: Meng eventueel 1/4 el zonnebloemolie door de noedels als ze gaan plakken.

Garnituur snijden
5

Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Ris de blaadjes van de verse munt, Thaise basilicum en koriander en snijd grof.

Tip: De wortel blijft in dit gerecht rauw. Liever geen rauwe wortel? Bak de linten dan nog even in de koekenpan van de kip.

Serveren
6

Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Leg de kippendij, komkommer, wortel en taugé naast elkaar op de noedels. Garneer met de verse kruiden, de pinda's en een partje limoen. Serveer de dressing apart zodat iedereen zelf naar smaak deze kan toevoegen.