Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pittig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
10 g
Salted peanuts
¼ piece
Lime
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
1 cm
Fresh ginger
2 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
75 g
Rice noodles
120 g
Chicken thigh strips with kebab spices
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Carrot
5 g
Mint, coriander & Thai basil
25 g
Beansprouts
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sugar
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Hak de pinda's grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pinda's tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.
Snijd ondertussen de limoen in parten. Maak in een kom een dressing van per persoon: 10 ml vissaus, 1/2 el suiker, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1 el water en het sap van een partje limoen. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Voeg de gember, knoflook en de rode peper toe aan de dressing.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde koekenpan als de pinda's op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Kook de noedels, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water.
Tip: Meng eventueel 1/4 el zonnebloemolie door de noedels als ze gaan plakken.
Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Ris de blaadjes van de verse munt, Thaise basilicum en koriander en snijd grof.
Tip: De wortel blijft in dit gerecht rauw. Liever geen rauwe wortel? Bak de linten dan nog even in de koekenpan van de kip.
Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Leg de kippendij, komkommer, wortel en taugé naast elkaar op de noedels. Garneer met de verse kruiden, de pinda's en een partje limoen. Serveer de dressing apart zodat iedereen zelf naar smaak deze kan toevoegen.