Brrr het wordt kouder, maar niets is dan zo lekker als een verfijnd biertje bij jouw luxe winterkost. Serveer bij deze stoof de Leffe Blond 0,0% en til het gerecht eenvoudig naar een hoger niveau. De lekkere smaak is te wijden aan de perfecte combinatie van fruit, kruiden en een vleugje vanille. Proost!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse bladpeterselie
1 snufje
Nootmuskaat
250 gram
Aardappelen
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Garnalen
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
25 gram
Geraspte belegen kaas
stuk(s)
Leffe 0.0%
naar smaak
Peper en zout
½ el
Bloem
1 el
Wittewijnazijn
75 ml
Zoutarme visbouillon
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
5 ml
[Plantaardige] melk
1 tl
Mosterd
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met per persoon: 75 ml visbouillon en 1 el wittewijnazijn. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen grondig en snijd in grote stukken. Dep de vismelange en garnalen droog met keukenpapier.
Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de kookroom, de garnalen, de tomaat en de helft van de bladpeterselie door de saus. Breng de stukken zalm, koolvis en kabeljauw op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Giet de saus eroverheen en dek af met de geraspte kaas. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon met een fijne rasp en voeg toe aan de puree. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Serveer de visgratin met de aardappelpuree. Garneer met de overige peterselie. Schenk hierbij de Leffe Blond 0,0% voor een optimale smaakbeleving.
Tip: De vismelange is rijk aan jodium – belangrijk voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Eet je weinig brood (met bakkerszout)? Zorg dan dat je voldoende vis of zuivel eet om toch genoeg jodium binnen te krijgen.