Vis en dille is een heerlijke combinatie. Je bereidt de heekfilet door de vis, samen met onder andere bosui, venkel en dille, in aluminiumfolie te verpakken en in de over te bakken. Door het pakketje kan de warmte niet goed ontsnappen en wordt de vis gaar gestoomd. Door het stomen krijgt de vis een fijne en zachte smaak. Hoe je het perfecte vispakketje maakt lees je op ons blog!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Venkel
¼ stuk(s)
Handsinaasappel
2 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Heekfilet met huid
(Bevat Vis)
2 bosje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Gemengde sla
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de krieltjes grondig en snijd in parten. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en bak de venkel 5 - 7 minuten op middelmatig vuur.
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel en pers het sap van de sinaasappel uit. Snijd de bosui in fijne ringen.
Verdeel de venkel en de helft van de bosui over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet en 1 takje dille per persoon. Besprenkel met 1 tl sinaasappelrasp per persoon, 1 el sinaasappelsap per persoon, 2 el water per persoon, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht (zie tip) en bak 15 – 20 minuten in de oven.
Hak ondertussen de overige dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, dille, 2 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout in een blender of met een garde. Voeg de radicchiomelange, de overige bosui en de dressing toe aan een saladekom.
Verdeel de krieltjes en het vispakketje over de borden en serveer met de salade.