Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing
Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Op smaak gebracht met verse dille

Vis en dille is een heerlijke combinatie. Je bereidt de heekfilet door de vis, samen met onder andere bosui, venkel en dille, in aluminiumfolie te verpakken en in de over te bakken. Door het pakketje kan de warmte niet goed ontsnappen en wordt de vis gaar gestoomd. Door het stomen krijgt de vis een fijne en zachte smaak. Hoe je het perfecte vispakketje maakt lees je op ons blog!

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

300 g

Krieltjes

½ unit

Venkel

¼ unit

Handsinaasappel

2 unit

Bosui

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains Fish)

2 bunch

Verse dille

(May be present Celery)

40 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2464 kJ
Calories589 kcal
Fat23 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate63 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein28 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole with Lid
Wok with Lid
Casserole
Wok
Grater
Aluminum Foil
Food Processor

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was de krieltjes grondig en snijd in parten. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Bak de venkel.
3

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en bak de venkel 5 - 7 minuten op middelmatig vuur.

4

Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel en pers het sap van de sinaasappel uit. Snijd de bosui in fijne ringen.

Besprenkel met sinaasappelsap.
5

Verdeel de venkel en de helft van de bosui over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet en 1 takje dille per persoon. Besprenkel met 1 tl sinaasappelrasp per persoon, 1 el sinaasappelsap per persoon, 2 el water per persoon, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht (zie tip) en bak 15 – 20 minuten in de oven.

Voeg de radicchiomelange toe.
6

Hak ondertussen de overige dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, dille, 2 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout in een blender of met een garde. Voeg de radicchiomelange, de overige bosui en de dressing toe aan een saladekom.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de krieltjes en het vispakketje over de borden en serveer met de salade.