Vispakketje van schelvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vispakketje van schelvis

Vispakketje van schelvis

met zeekraal, tomaat, aardappelpuree en dille

Bij de schelvisfilet serveer je zeekraal met citroen en verse dille. In de zomer is zeekraal verkrijgbaar in Nederland. Zeekraal heeft van zichzelf een zilte smaak en bevat veel zout. Let dus goed op met het toevoegen van extra zout aan dit gerecht.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

65 gram

Zeekraal

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)533 kcal
Energie (kJ)2230 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout0.4 g

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil of was de aardappelen (challenger) grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Vispakketje maken
2

Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Dep de schelvis droog met keukenpapier en verdeel de schelvis over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg er dakpansgewijs de tomaat op. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 11 – 13 minuten in de oven.

Zeekraal wassen
3

Was ondertussen de zeekraal. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de dille fijn en bewaar apart. Snijd de citroen in partjes.

Zeekraal bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Meng vervolgens de helft van de dille door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de zeekraal en de aardappelpuree over de borden. Garneer de puree met de overige dille en serveer met het vispakketje en de citroenpartjes.