Vispakketje van schelvis
Vispakketje van schelvis

Vispakketje van schelvis

met zeekraal, tomaat, aardappelpuree en dille

Bij de schelvisfilet serveer je zeekraal met citroen en verse dille. In de zomer is zeekraal verkrijgbaar in Nederland. Zeekraal heeft van zichzelf een zilte smaak en bevat veel zout. Let dus goed op met het toevoegen van extra zout aan dit gerecht.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Kruimige aardappelen

2 unit

Tomaat

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

65 g

Zeekraal

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

2 sprig

Verse dille

(May be present Celery)

¼ unit

Citroen

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories533 kcal
Energy (kJ)2230 kJ
Fat20 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate58 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber8 g
Protein26 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil of was de aardappelen (challenger) grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Vispakketje maken
2

Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Dep de schelvis droog met keukenpapier en verdeel de schelvis over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg er dakpansgewijs de tomaat op. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 11 – 13 minuten in de oven.

Zeekraal wassen
3

Was ondertussen de zeekraal. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de dille fijn en bewaar apart. Snijd de citroen in partjes.

Zeekraal bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Meng vervolgens de helft van de dille door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de zeekraal en de aardappelpuree over de borden. Garneer de puree met de overige dille en serveer met het vispakketje en de citroenpartjes.