Heb je weleens een Vlaams vispannetje geproefd? Zacht, romig en zo smaakvol. Een vispannetje wordt vaak gestoofd in de oven: op deze manier blijft het lekker sappig. De zachte smaak van de kabeljauw is goed te combineren met verschillende ingrediënten. Door hem te garen met cherrytomaten, prei, roomsaus en belegen kaas neemt hij deze smaken goed op.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Nootmuskaat
1 tl
Paprikapoeder
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
60 gram
Rode cherrytomaten
12 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Kruimige aardappelen
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Wittewijnazijn
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in fijne halve ringen. Snijd de prei in dunne ringen. Rasp met een fijne rasp een mespuntje per persoon van de nootmuskaat. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 4 – 6 minuten, haal uit de koekenpan en leg in een ovenschaal.
Verhit opnieuw 1/2 roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en fruit de ui 1 – 2 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 – 2 minuten mee. Blus de ui af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon en de slagroom. Roer goed en laat 4 – 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Dep ondertussen de stukken kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaten. Leg de kabeljauw in de ovenschaal met de prei en voeg de cherrytomaten toe. Giet de roomsaus erover en bestrooi met de belegen kaas. Zet het vispannetje 20 – 25 minuten in de oven, tot de kabeljauw gaar is.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel het vispannetje over de borden en serveer met de aardappelpuree.