Vispannetje met kabeljauw, prei en room
Vispannetje met kabeljauw, prei en room

Vispannetje met kabeljauw, prei en room

met aardappelpuree

Heb je weleens een Vlaams vispannetje geproefd? Zacht, romig en zo smaakvol. Een vispannetje wordt vaak gestoofd in de oven: op deze manier blijft het lekker sappig. De zachte smaak van de kabeljauw is goed te combineren met verschillende ingrediënten. Door hem te garen met cherrytomaten, prei, roomsaus en belegen kaas neemt hij deze smaken goed op.

Allergens:
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Prei

1 unit

Nootmuskaat

1 teaspoon

Paprikapoeder

50 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

60 g

Rode cherrytomaten

12 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

200 g

Kruimige aardappelen

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Wittewijnazijn

drizzle

Melk

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2983 kJ
Calories713 kcal
Fat40 g
Saturated Fat24.1 g
Carbohydrate53 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein30 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Tall-Sided Pan
Grater
Paper Towel
Pan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in fijne halve ringen. Snijd de prei in dunne ringen. Rasp met een fijne rasp een mespuntje per persoon van de nootmuskaat. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 4 – 6 minuten, haal uit de koekenpan en leg in een ovenschaal.

Stoven
2

Verhit opnieuw 1/2 roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en fruit de ui 1 – 2 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 – 2 minuten mee. Blus de ui af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon en de slagroom. Roer goed en laat 4 – 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Vispannetje maken
3

Dep ondertussen de stukken kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaten. Leg de kabeljauw in de ovenschaal met de prei en voeg de cherrytomaten toe. Giet de roomsaus erover en bestrooi met de belegen kaas. Zet het vispannetje 20 – 25 minuten in de oven, tot de kabeljauw gaar is.

Aardappelen koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Serveren
6

Verdeel het vispannetje over de borden en serveer met de aardappelpuree.