Visschnitzel met gesmoorde radijs, aardappelen en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visschnitzel met gesmoorde radijs, aardappelen en cherrytomaten

Visschnitzel met gesmoorde radijs, aardappelen en cherrytomaten

De visschnitzel waarmee je in dit recept aan de slag gaat, wordt gemaakt van IJslandse kabeljauw die door onze visboer Van Meines gepaneerd wordt. Meer lezen over onze vissers? Neem een kijkje op onze blog! De schnitzel is erg lekker met de gebakken aardappeltjes en gesmoorde radijs.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

5 stuk(s)

Radijs

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

1 stuk(s)

Gepaneerde heekfilet

(Bevat Vis, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)620 kcal
Energie (kJ)2594 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Snijd de radijs in kwarten.
2

Snijd de bladeren van de radijs, maar laat nog een klein stukje groen zitten. Snijd de radijs in kwarten en snijd 1/3 deel van het radijsblad fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten.

Smoor de radijsjes.
3

Smelt de roomboter in een pan met deksel en smoor de radijsjes, afgedekt, 6 – 8 minuten op laag vuur. Voeg halverwege de helft van de cherrytomaten toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een saladekom de overige cherrytomaten met het kleingesneden radijsblad, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de visschnitzel.
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel 3 – 5 minuten per kant op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de visschnitzel, gesmoorde radijs met cherrytomaten en gebakken aardappelen over de borden. Serveer de tomatensalade er apart bij.