De visschnitzel waarmee je in dit recept aan de slag gaat, wordt gemaakt van IJslandse kabeljauw die door onze visboer Van Meines gepaneerd wordt. Meer lezen over onze vissers? Neem een kijkje op onze blog! De schnitzel is erg lekker met de gebakken aardappeltjes en gesmoorde radijs.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
5 unit
Radijs
150 g
Gekleurde cherrytomaten
1 unit
Gepaneerde heekfilet
(Contains Fish, Gluten)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Snijd de bladeren van de radijs, maar laat nog een klein stukje groen zitten. Snijd de radijs in kwarten en snijd 1/3 deel van het radijsblad fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten.
Smelt de roomboter in een pan met deksel en smoor de radijsjes, afgedekt, 6 – 8 minuten op laag vuur. Voeg halverwege de helft van de cherrytomaten toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de overige cherrytomaten met het kleingesneden radijsblad, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel 3 – 5 minuten per kant op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel de visschnitzel, gesmoorde radijs met cherrytomaten en gebakken aardappelen over de borden. Serveer de tomatensalade er apart bij.