Visschnitzel met pesto-groenten en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visschnitzel met pesto-groenten en krieltjes

Visschnitzel met pesto-groenten en krieltjes

De visschnitzel die je vandaag gaat eten is gemaakt van kabeljauw en is door onze visleverancier gepaneerd. De vis wordt gevangen in de Noord Atlantische oceaan en aan land gebracht in de haven van Husavik; een havendorpje in het noorden van ijsland. Serveer met krieltjes en groenten in pesto.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette

1 stuk(s)

Gepaneerde heekfilet

(Bevat Vis, Gluten)

½ tl

Gedroogde oregano

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2958 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.

2

Snijd de tomaat in blokjes. Verhit, zodra de krieltjes gaar zijn, de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de krieltjes 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en groentemix toe en bak 7 - 8 minuten.

3

Breng de visschnitzel op smaak met de oregano en peper. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel op middelhoog vuur 3 - 4 minuten aan elke kant.

4

Voeg de pesto toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende nog 1 minuut. Breng op smaak peper en zout.

5

Verdeel de krieltjes met groenten over de borden en serveer met de visschnitzel.