De visschnitzel die je vandaag gaat eten is gemaakt van kabeljauw en is door onze visleverancier gepaneerd. De vis wordt gevangen in de Noord Atlantische oceaan en aan land gebracht in de haven van Husavik; een havendorpje in het noorden van ijsland. Serveer met krieltjes en groenten in pesto.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
1 unit
Tomaat
150 g
Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette
1 unit
Gepaneerde heekfilet
(Contains Fish, Gluten)
½ teaspoon
Gedroogde oregano
40 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.
Snijd de tomaat in blokjes. Verhit, zodra de krieltjes gaar zijn, de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de krieltjes 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en groentemix toe en bak 7 - 8 minuten.
Breng de visschnitzel op smaak met de oregano en peper. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel op middelhoog vuur 3 - 4 minuten aan elke kant.
Voeg de pesto toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende nog 1 minuut. Breng op smaak peper en zout.
Verdeel de krieltjes met groenten over de borden en serveer met de visschnitzel.