Visschnitzel met pesto-groenten en krieltjes
Visschnitzel met pesto-groenten en krieltjes

Visschnitzel met pesto-groenten en krieltjes

De visschnitzel die je vandaag gaat eten is gemaakt van kabeljauw en is door onze visleverancier gepaneerd. De vis wordt gevangen in de Noord Atlantische oceaan en aan land gebracht in de haven van Husavik; een havendorpje in het noorden van ijsland. Serveer met krieltjes en groenten in pesto.

Allergens:
Fish
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

1 unit

Tomaat

150 g

Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette

1 unit

Gepaneerde heekfilet

(Contains Fish, Gluten)

½ teaspoon

Gedroogde oregano

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories707 kcal
Energy (kJ)2958 kJ
Fat36 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate66 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein26 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.

2

Snijd de tomaat in blokjes. Verhit, zodra de krieltjes gaar zijn, de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de krieltjes 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en groentemix toe en bak 7 - 8 minuten.

3

Breng de visschnitzel op smaak met de oregano en peper. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel op middelhoog vuur 3 - 4 minuten aan elke kant.

4

Voeg de pesto toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende nog 1 minuut. Breng op smaak peper en zout.

5

Verdeel de krieltjes met groenten over de borden en serveer met de visschnitzel.