Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei

Allergenen :
Vis
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

¼ stuk(s)

Ansjovis

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Prei

2 takje(s)

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Heekfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2008 kJ
Energie (kcal)480 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Wok

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in fijne halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd klein.

2

Verhit een wok, hapjespan of stoofpan op middelmatig vuur. Voeg de ansjovis, inclusief een ½ el van de olie per persoon toe. Bak de ansjovis 1 minuut en maak, met een houten lepel, de ansjovisfilet klein. Voeg de ui, knoflook en rode paprika toe en bak, afgedekt, 5 minuten.

3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en de prei in ringen. Ris de blaadjes van de oregano en hak fijn. Voeg de tomatenpuree bij de groenten in de pan en bak al roerende 1 minuut mee. Voeg de tomaat, prei, oregano, zwarte balsamicoazijn, peper, 50 ml water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de stoof 15 minuten zachtjes koken. Schep tussendoor om.

4

Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg, halverwege de kooktijd van de saus, de heekfiletstukjes toe aan de pan en laat de resterende 7 – 8 minuten afgedekt meestoven.

5

Verdeel de stoof over diepe borden. Snijd of scheur de ciabatta in stukken en serveer met de stoof. Serveer naar wens met een schoteltje met extra vierge olijfolie, peper en zout om de ciabatta in te dopen.