.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuk(s)
Ei
5 gram
Verse krulpeterselie en tijm
½ stuk(s)
Sjalot
60 gram
Champignons
¼ stuk(s)
Wortel
250 gram
Aardappelen
120 gram
Gemengd gekruid gehakt
15 gram
Panko paneermeel
¼
Tomatenpuree
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
1
[Plantaardige] melk
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een steelpan met ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon hard in 8 minuten. Spoel af onder koud water en pel ze. Snijd de krulpeterselie grof. Snipper de sjalot en snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in heel kleine blokjes. Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken.
Tip: Heb je liever een zachtgekookt eitje in je vogelnestje? Kook het ei dan 6 minuten. Pas op, je moet dan wel iets voorzichtiger je vogelnestje maken.
Meng het gehakt in een kom met de panko en breng op smaak met peper, zout en 3/4 van de peterselie. Voeg een half rauw ei per persoon toe en meng goed. Verdeel het gehakt over de gekookte eieren en kneed het dan rond de eieren, zodat je een gehaktbal met een ei in het midden overhoudt.
Tip: Vind je het lastig om een rauw ei te halveren, dan kun je eventueel ook alleen de eidooier gebruiken voor 1 persoon.
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappel. Verhit in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom bruin in 3 – 5 minuten. De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn vanbinnen,maar wel dichtgeschroeid. Leg de ballen in een ovenschaal en bak 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.
Verwarm ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot samen met de tomatenpuree en blokjes wortel 3 – 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 – 4 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn, 2 el water per persoon en de cherrytomaten in blik. Verlaag het vuur en laat 10 minuten sudderen. Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes.
Stamp ondertussen met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove aardappelpuree. Voeg 1/2 el boter toe per persoon en een scheutje melk om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon en de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het vogelnestje open en serveer samen met de aardappelpuree en tomaten-champignonsaus. Garneer met de overige krulpeterselie.