Vogelnestjes in tomatensaus
Vogelnestjes in tomatensaus

Vogelnestjes in tomatensaus

met wortel en aardappelpuree

.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

4 piece

Egg

5 g

Fresh curly parsley & thyme

½ piece

Shallot

60 g

Mushrooms

¼ piece

Carrot

250 g

Potatoes

120 g

Seasoned minced meat blend

15 g

Panko breadcrumbs

¼

Tomato paste

½ can

Tinned cherry tomatoes

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

1

[Plant-based] milk

Nutrition Values

Energy (kJ)4002 kJ
Calories957 kcal
Fat48 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate78 g
Sugar19 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein46 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Koken en snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een steelpan met ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon hard in 8 minuten. Spoel af onder koud water en pel ze. Snijd de krulpeterselie grof. Snipper de sjalot en snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in heel kleine blokjes. Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken.

Tip: Heb je liever een zachtgekookt eitje in je vogelnestje? Kook het ei dan 6 minuten. Pas op, je moet dan wel iets voorzichtiger je vogelnestje maken.

Vogelnestjes maken
2

Meng het gehakt in een kom met de panko en breng op smaak met peper, zout en 3/4 van de peterselie. Voeg een half rauw ei per persoon toe en meng goed. Verdeel het gehakt over de gekookte eieren en kneed het dan rond de eieren, zodat je een gehaktbal met een ei in het midden overhoudt.

Tip: Vind je het lastig om een rauw ei te halveren, dan kun je eventueel ook alleen de eidooier gebruiken voor 1 persoon.

Vogelnestjes bakken
3

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappel. Verhit in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom bruin in 3 – 5 minuten. De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn vanbinnen,maar wel dichtgeschroeid. Leg de ballen in een ovenschaal en bak 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

Tomatensaus maken
4

Verwarm ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot samen met de tomatenpuree en blokjes wortel 3 – 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 – 4 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn, 2 el water per persoon en de cherrytomaten in blik. Verlaag het vuur en laat 10 minuten sudderen. Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes.

Puree maken
5

Stamp ondertussen met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove aardappelpuree. Voeg 1/2 el boter toe per persoon en een scheutje melk om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon en de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het vogelnestje open en serveer samen met de aardappelpuree en tomaten-champignonsaus. Garneer met de overige krulpeterselie.