Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet

Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet

met prei, champignons en Italiaanse kaas

.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Varkensboerengehakt

50 gram

Kipfilethaasjes

5 gram

Verse krulpeterselie

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Bloem

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2981 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.6 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Schuimspaan
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 150 ml kippenbouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor het pocheren van de kip. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rol 8 kleine gehaktballen per persoon van het boerengehakt.

Kip pocheren
2

Verlaag het vuur van de bouillon zodra deze kookt, en pocheer de kipfilethaasjes, afgedekt, 4 - 5 minuten in de bouillon. Haal de kipfilethaasjes uit de bouillon met een schuimspaan of een vork en snijd in stukjes. Bewaar de kipfilethaasjes en de bouillon tot gebruik.

Bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan. Fruit de ui, de knoflook en de prei 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut.

Vol au vent maken
4

Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de bouillon, waarin de kip is gepocheerd, toe en roer goed tot alles is opgenomen en laat 7 - 8 minuten, kokend, indikken. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven. Snijd de krulpeterselie fijn. Voeg de kipfilethaasjes en de helft van de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Plaattaart maken
5

Verdeel de saus over de flammkuchen en beleg met de gehaktballetjes en de kaas. Bak 5 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten.

Serveren
6

Garneer de vol au vent plaattaart met de overige krulpeterselie en snijd in stukken.