.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Leek
125 g
Mushrooms
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
50 g
Farmer's mincemeat
50 g
Chicken fillets
5 g
Fresh curly parsley
1 piece
Flammekueche
(Contains Wheat)
25 g
Grated Italian cheese
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
150 milliliters
Low sodium chicken stock
1 tablespoon
Flour
1 tablespoon
White wine vinegar
Breng 150 ml kippenbouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor het pocheren van de kip. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rol 8 kleine gehaktballen per persoon van het boerengehakt.
Verlaag het vuur van de bouillon zodra deze kookt, en pocheer de kipfilethaasjes, afgedekt, 4 - 5 minuten in de bouillon. Haal de kipfilethaasjes uit de bouillon met een schuimspaan of een vork en snijd in stukjes. Bewaar de kipfilethaasjes en de bouillon tot gebruik.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan. Fruit de ui, de knoflook en de prei 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut.
Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de bouillon, waarin de kip is gepocheerd, toe en roer goed tot alles is opgenomen en laat 7 - 8 minuten, kokend, indikken. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven. Snijd de krulpeterselie fijn. Voeg de kipfilethaasjes en de helft van de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Verdeel de saus over de flammkuchen en beleg met de gehaktballetjes en de kaas. Bak 5 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten.
Garneer de vol au vent plaattaart met de overige krulpeterselie en snijd in stukken.