Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet
Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet

Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet

met prei, champignons en Italiaanse kaas

.

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

125 g

Mushrooms

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

50 g

Farmer's mincemeat

50 g

Chicken fillets

5 g

Fresh curly parsley

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

150 milliliters

Low sodium chicken stock

1 tablespoon

Flour

1 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)2981 kJ
Calories713 kcal
Fat33 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate61 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Slotted Spoon
Casserole
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 150 ml kippenbouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor het pocheren van de kip. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rol 8 kleine gehaktballen per persoon van het boerengehakt.

Kip pocheren
2

Verlaag het vuur van de bouillon zodra deze kookt, en pocheer de kipfilethaasjes, afgedekt, 4 - 5 minuten in de bouillon. Haal de kipfilethaasjes uit de bouillon met een schuimspaan of een vork en snijd in stukjes. Bewaar de kipfilethaasjes en de bouillon tot gebruik.

Bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan. Fruit de ui, de knoflook en de prei 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut.

Vol au vent maken
4

Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de bouillon, waarin de kip is gepocheerd, toe en roer goed tot alles is opgenomen en laat 7 - 8 minuten, kokend, indikken. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven. Snijd de krulpeterselie fijn. Voeg de kipfilethaasjes en de helft van de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Plaattaart maken
5

Verdeel de saus over de flammkuchen en beleg met de gehaktballetjes en de kaas. Bak 5 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten.

Serveren
6

Garneer de vol au vent plaattaart met de overige krulpeterselie en snijd in stukken.