Volkoren noedels met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren noedels met kippendij

Volkoren noedels met kippendij

met groenten, Koreaanse kruiden en rode peper

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes

200 gram

Groentemix met wittekool

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2646 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten20.4 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten76.6 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30.3 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan
Wok met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Kip bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten.
  • Voeg de groentemix, Koreaanse kruiden, sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Noedels koken
3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pan en kook 3 - 4 minuten. Bewaar wat van het kookvocht en giet daarna af. 
  • Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Serveer de noedels met kip en groenten in diepe borden.