Volkoren penne met pompoen-tomaatsaus en kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren penne met pompoen-tomaatsaus en kip

Volkoren penne met pompoen-tomaatsaus en kip

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Dit groenterijke gerecht bevat maar liefst twee keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C en veel vitamine E - beide essentieel voor een sterk immuunsysteem. Daarnaast is het door de volkoren penne rijk aan vezels, ijzer en foliumzuur. Terwijl de vezels zorgen voor een verzadigd gevoel, dragen ijzer en foliumzuur bij aan je energieniveau. Met witte pasta krijg je meer dan de helft minder voedingsstoffen binnen.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

150 gram

Pompoenblokjes

½ pak(ken)

Passata

1 tl

Italiaanse kruiden

12.5 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

25 ml

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2619 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels11 g
Eiwitten37 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Staafmixer

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de volkoren penne. Snipper de ui. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn.

.
2

Kook de volkoren penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en de rode paprika 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en pompoen 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en passata. Laat 8-10 minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

.
4

Mix het geheel in de pan met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de penne, kipreepjes, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de saus, meng goed en giet in een ovenschaal.

.
5

Bestrooi de ovenschotel met de Italiaanse kaas en bak nog 10 - 15 minuten in de oven.

.
6

Schep de penne op de borden. Pas op; het kan heet zijn!