Dit groenterijke gerecht bevat maar liefst twee keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C en veel vitamine E - beide essentieel voor een sterk immuunsysteem. Daarnaast is het door de volkoren penne rijk aan vezels, ijzer en foliumzuur. Terwijl de vezels zorgen voor een verzadigd gevoel, dragen ijzer en foliumzuur bij aan je energieniveau. Met witte pasta krijg je meer dan de helft minder voedingsstoffen binnen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Rode paprika
½ unit
Knoflookteen
75 g
Volkoren penne
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
100 g
Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes
150 g
Pompoenblokjes
½ pack
Passata
1 teaspoon
Italiaanse kruiden
12.5 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
¾ tablespoon
Zonnebloemolie
25 milliliters
Kippenbouillon
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de volkoren penne. Snipper de ui. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn.
Kook de volkoren penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en de rode paprika 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en pompoen 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en passata. Laat 8-10 minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Mix het geheel in de pan met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de penne, kipreepjes, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de saus, meng goed en giet in een ovenschaal.
Bestrooi de ovenschotel met de Italiaanse kaas en bak nog 10 - 15 minuten in de oven.
Schep de penne op de borden. Pas op; het kan heet zijn!